Kennis, kunde en kwaliteit

Bij een appartement denk je al snel aan een flatwoning. Maar een appartement (-srecht) kent vele verschijningen, het kan ook een winkelruimte, kantoorruimte, atelier/studio, berging, parkeerplaats, garagebox, recreatie-/vakantiewoning, zelfs een ligplaats in een jachthaven zijn. Feitelijk koop je met een appartement eigenlijk een recht op het gebruik van het privé gedeelte, tezamen met een aandeel in de gemeenschap. Dat zo’n vorm van eigendom gepaard gaat met meer en andere regels dan bij een rijtjeshuis, spreekt voor zich.

Om te zorgen dat er geen conflicten ontstaan, om deze vóór te zijn, is vroegtijdig advies krijgen in een heldere opzet aan te raden. Met dit advies wordt voorkomen dat er onenigheid ontstaat, die zich jarenlang kan voortslepen en elke vergadering weer de kop opsteekt. Zo’n conflict kan effectieve onderhoudsmaatregelen enorm frustreren.De regels die gelden voor een appartementsrecht zijn voornamelijk te vinden in het splitsingsreglement; dit vormt een onderdeel van de splitsingsakte. Dit reglement is opgesteld in notarieel jargon, niet altijd eenvoudig te lezen en te begrijpen.

Schuurs Advies biedt heldere uitleg en persoonlijk advies over alles waar een VvE mee te maken kan krijgen.

Bestuur & beheer

Akte & (splitsings)reglement

Vergaderen & besluitvorming

Bouwrecht

VvE financiën

Megafoon

Hinder & overlast

Vakantie- en recreatieparken

Justitie weegschaal

Overig

VVE-advies-logoSchuurs Advies is sinds begin 2015 een samenwerking aangegaan met VvE Advies. Daar krijgt u niet alleen juridisch advies, maar u kunt daar ook terecht voor bouwkundige inspecties, (aankoop-)keuringen, meerjarenonderhoudsplanningen en -begrotingen (MJOP) en installatietechnische hulp & advies.

Publicaties